Prirodna kozmetika

By on June 18, 2017

Prirodna kozmetika

Prirodna kozmetika

Koza je najveci organ ljudskog tela sa jako puno vaznih funkcija za ceo organizam I samim tim, vrlo je bitno cime je tretiramo I na koji nacin podsticemo njen prirodni nacin funkcionisanja. Sve sto nanesemo na kozu, jako brzo dospeva u krvotok, odlazi do svake nase celije I direktno utice na celokupno zdravlje organizma. Za godinu dana preko koze unesemo oko 2kg toksina upotrebom raznih komercijalnih kozmeickih preparata. Za razliku od sinteticke kozmetike, koje razvijaju prirodnu rezistentnost koze na hemijske sastojke, prirodna kozmetika ne stvara zavisnost koze.

Biljna ulja

Za izradu prirodne kozmetike koristimo razna biljna ulja cija je lekovitost poznata jos od davnina. Malo kome je poznata cinjenica, da ona mogu ukloniti bore oko ociju, hidrirati kozu, ukloniti fleke I oziljke, izleciti ekcem, suzbiti sirenje infekcije I isceliti rane. Za razliku od raznih oblika naftnih derivata koje sadrze razne sinteticke kreme, sastojci u prirodnoj kozmetici su slicni lipidima koze, ona ih prepoznaje I ugradjuje u svoje celije.

Eterična ulja

Eterična ulja su smese koje se dobijaju destilacijom iz cvetova, drveta, lišća, kore i plodova. Jako brzo ulaze u organizam kroz kožu, zbog malih molekula i lipofilnosti. Zato ih razređujemo u biljnim uljima, da bi smanjili njihovu brzinu prodiranja kroz kožu. Ona imaju antiseptičko, antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo, blagotvorno utiču na mentalno, emocionalno zdravlje i na obnavljanje i održavanje zdravlja kože i kose.

Kontaktirajte nas i poručite proizvod prilagodjen samo za Vas, shodno Vašem tipu kože i Vašim potrebama.

 


write my essay